Invloed uitoefenen

 
 
 

Je wilt dat andere mensen hun gedrag veranderen. Mensen doen dat niet zo maar, zoals je vast al heeft ondervonden. Om anderen te veranderen zal je een nieuwe strategie moeten bedenken. Ik kan je daarbij ondersteunen.


Het kan gaan om heel uiteenlopende situaties: op het werk, in de privesfeer, in de buurt of in de samenleving. We beginnen met een analyse van de huidige situatie en naar ieders rol daarin. Dit geeft inzicht in de weerstanden waar je tegenaan loopt. Vervolgens gaan we de weerstand gebruiken om hem te overwinnen: wat dat betreft is veranderen net een vorm van judo. Je krijgt nieuwe instrumenten om de situatie te veranderen. De veranderaar ben jij uiteindelijk zelf! Bijkomende inzichten in de processen maken dat de veranderingen duurzaam kunnen zijn.


Kritiek uiten en complimenten maken zijn voorbeelden van gedrag dat nauw luistert om resultaat te hebben. Heb je het idee dat je niet altijd serieus wordt genomen? Bedenk dan dat gedrag altijd is af en aan te leren. Met een paar keer oefenen ben je zo al snel een heel stuk effectiever in je communicatie.